Aankoop van de Raspberry Pi4 voor de lokale WordPress site

wordpress

Om een juiste keuze te maken is het verstandig om eerst te lezen, lezen en nog eens lezen!!

Als je een snelle keuze wilt maken kun je uiteraard gewoon voor de 8GB versie gaan. Je kunt je natuurlijk ook afvragen of de meerprijs de moeite waard is. Nog even los van de vraag of deze leverbaar is. Als je bedenkt dat het belangrijkste deel van het werk voor de Raspberry gaat bestaan uit overdag de zaken laten zien en ’s nachts de stats verzamelen, dan heb je aan de 4GB meer dan genoeg.

Naar mate je verder komt in de tijd zal je merken dat je niet meer elke minuut de laatste gegevens van je blog(s) nodig hebt.

Waar je ook voor kiest bezuinig nou niet op de voeding. Kies voor de originele Raspberry Pi power supply. Voor de Pi4 moet je echt gaan voor tenminste 3A. Nogmaals, om zeker te zijn dat er geen “under voltage” problemen ontstaan kies dan voor origineel!

Maak nou niet de fout om de 3A telefoon adapters te gebruiken want deze zijn echt niet geschikt. Natuurlijk zijn er uitvoeringen die het wel goed doen maar de kans dat het mis gaat is groter dan de kans dat het goed werkt. De fout die je beter niet kunt maken is kiezen voor een Chinese adapter met de gelogen waarde van 3A, ga er maar vanuit dat deze niet verder komen dan hooguit 2A. (als je geluk hebt)

Als het mis gaat zijn de meest voorkomende symptomen:
– De regenboog in de rechter bovenhoek

– De bliksem in de rechter bovenhoek

– Meldingen in Syslog: Under-voltage detected! (0x00050005) 
– “Onverklaarbaar” corrupt raken van de SD-card.

Let op: zakt de spanning te ver op het moment van schrijven naar de SD-card dan heb je hetzelfde resultaat als wanneer je de voeding eruit trekt. Het gaat misschien 10 keer goed maar je hebt een keer pech, en dan is je kaart corrupt en kun je niets anders dan opnieuw je SD-card branden.

Over die SD-card, kies een voldoende grote en voldoende snelle kaart! Het maakt echt een wereld van verschil of je een echte klasse 10 hebt of een nepper die goedkoop uit China vandaan komt. Kies ervoor iets meer te betalen en ga voor kwaliteit. Ja die vind je ook goedkoop op AliExpress maar je moet wel even zoeken.

Met de Pi4 kun je daarnaast kiezen om van een USB-stick te booten, of nog mooier van een SSD USB schijf.
Reken er op dat als je de Raspberry op deze manier gaat gebruiken dat je een aardig aantal schrijf/lees acties hebt van en naar je SD-card. Dan gaat het hard waar het de levensduur betreft.

Als je net als ik ervoor kiest om je lokale WordPress site als “Knowledge Base” te gaan gebruiken kies dan voor tenminste 32GB of in geval van een USB-stick off SSD-schijf voor nog meer ruimte.

Samengevat:
– Kies voor een 4GB, is meer dan genoeg
– Kies voor de originele Raspberry Pi Power Supply
– Kies voor een echte klasse 10 SD-card, of
– Boot vanaf USB-stick of een SSD (USB) Schijf

Kijk voor de aankoop bij kiwi-electronics of sos solutions, Beide hebben wij zeer goede ervaringen mee kwa service en garantie!! (nee de links leveren ons niets op)
Maak niet de fout om de Raspberry Pi bij “koel blauw” te kopen want daar is de prijs onbeschoft veel te hoog!

De juiste beslissing vooraf voorkomt teleurstelling achteraf!

Op de onderstaande pagina’s doorlopen we alle stappen die genomen zijn om WordPress en MainWP op een Raspberry Pi4 te installeren en zo de blogs op een eenvoudige manier te beheren:
– Lokale WordPress site met MainWp voor het beheer van de blogs.
– Aankoop van de Raspberry Pi4 voor de lokale WordPress site. (deze pagina)
– Installatie van de Rasppberry incl. Webserver en alle benodigde onderdelen.
– Installatie van WordPress op de Raspberry Pi4 incl. de verbeteringen m.b.t. de snelheid.
– Installatie van MainnWP lokaal en op de live blogs.